Achiziţionarea unui imobil în SUA

Achiziţionarea unui imobil în SUAPersoanele fizice şi juridice, în postură de cetăţeni UE, pot cumpăra imobile în fără restricţii. Procesul de achiziţie, la fel ca taxele individuale aferente lui plătite de cumpărător, diferă pentru fiecare stat. Având în vedere că cel mai mare interes al clienţilor este orientat către imobilele din Florida, prezentăm lista principală cu imobile de vânzare în Florida.

Semnarea contractului de rezervare este de regulă condiţionată de plata a 10% din preţul de achiziţie. Pentru siguranţa transferurile de plăţi se utilizează un cont escrow, al cărui deţinător este de regulă o parte terţă independentă a tranzacţiei "title company" sau un reprezentant juridic. Restul de plată al preţului de achiziţie se achită ulterior prin intermediul aşa-numitului closing, când întreaga tranzacţie este finalizată formal prin semnarea documentelor de transfer şi prin plata tuturor taxelor aferente.

În SUA se obişnuieşte ca fiecare parte a tranzacţiei (vânzătorul şi cumpărătorul) să folosească un  consilier individual - agentul imobiliar şi reprezentantul juridic - care susţin interesele clientului propriu. În cazul achiziţionării unui imobil în cadrul unei condominium/resort este posibil ca transferul dreptului de proprietate să fie condiţionat de acordul consiliului de administraţie al lui.

Cumpărătorul achită taxele uniforme aferente tranzacţiei în valoare de cca, 5 până la 6% din preţul imobilului, impozitul anual pe imobil fiind de cca. 2% din valoarea cadastrală a imobilului. Comision imobiliar: 3 % (+TVA).

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: