Cei interesaţi de imobile de vacanţă în Franţa vor trebui să plătească mai mult

Este posibil ca străinii care posedă un imobil de vacanţă în Franţa să plătească mai mult în viitor. Se are în vedere introducerea unui impozit special pe imobile pentru această categorie de proprietari. Acest nou impozit pe imobile a fost prezentat de preşedintele francez Francois Hollande.

În replică, guvernul britanic doreşte verificarea legalităţii acestui proiect legislativ. Potrivit unor opinii, acest proiect ar fi încălcare a legislaţiei privind piaţa unică europeană și anti-discriminarea. Atitudinea guvernului britanic este de înţeles, deoarece această măsură ar avea impact asupra a 250 mii de cetăţeni britanici proprietari de imobile mai ales în regiunile populare Normandia şi Dordogne.

Hollande plănuiește majorarea impozitului pe veniturile din închiriere de la 20 la 35 % şi doreşte majorarea impozitului din venituri capitalizate din vânzarea de proprietăţi imobiliare de la 19 la 34,5 %. Conform aprecierilor guvernului francez, aceste măsuri ar aduce în visteria statului în jur de 50 milioane EUR în acest an, iar în anii următori încă 250 milioane EUR.

Experţii fiscali apreciază că aceste măsuri legislative nu îi vor afecta pe toţi proprietarii. De exemplu, la început nu vor fi afectaţi proprietarii care nu îşi închiriază imobilele în scopuri comerciale. Experţii subliniază că o serie dintre aceşti proprietari închiriază imobilele prietenilor sau membrilor de familie şi deci măsurile mai sus menţionate nu au cum să-i afecteze.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: