Creşte interesul pentru proprietăţile imobiliare din Insulele Baleare

În ultima vreme, creşte numărul europenilor care au decis să-și vândă proprietăţile și se mute în Insulele Baleare. În Spania sunt înregistraţi peste 2,3 milioane de rezidenţi din ţările UE, din care 130 mii dintre aceştia trăiesc în Insulele Baleare. Astfel, formează o optime din populaţia acestor insule, devenind o importantă forţă pe piaţa imobiliară.

Kate Mentink, fondator şi director al asociaţiei Europeos por España, declara nu demult într-un interviu: "Conform ultimul recensământ din 2012, numărul persoanelor din state UE rezidente în Insulele Baleare a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 109 mii la 134 mii. Această situaţie se datorează aderării României şi Bulgariei la UE."

Pe piaţa imobiliară sunt foarte activi nemţii, britanicii şi italienii. În ultima vreme s-a scăzut marcant şi vârsta persoanelor interesate de achiziţionarea unui imobil în Insulele Baleare. Dacă în urmă cu cincisprezece ani aceste insule erau mai ales în interesul persoanelor de peste şaizeci de ani, în prezent, vârsta medie a persoanelor interesate este în jur de patruzeci de ani.  Acest lucru se datorează în special crizei economice.

Aceasta este o consecinţă naturală a modului în care oamenii se schimbă priorităţile lor spre un stil de viaţă mai sănătos și mai liniştit. Dacă anterior cumpărătorii tradiţionali a unui imobil în Mallorca şi în alte insule Baleare erau oameni de succes cu vârstă destul de avansată, în căutarea unui loc liniştit și confortabil unde să se bucure de pensie, în ultima vreme creşte numărul de familii tinere interesate de această destinaţie. Este vorba despre persoane care caută o schimbare stilului de viaţă, care sunt atrase şi de rata noastră scăzută a criminalităţii, de nivelul de calitate al şcolilor, de ospitalitate și de vremea bună pe tot parcursul anului.

» Oferta de imobile din Mallorca.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: