Achiziţionarea unui imobil în Austria

Achiziţionarea unui imobil în AustriaÎn majoritatea zonelor din Austria imobilul (apartament, casă de locuit, pensiune, hotel) poate fi cumpărat direct de o persoană fizică sau juridică din UE, fără a fi necesară înfiinţarea unei persoane juridice în Austria.

Impozitele şi taxele uniforme standard care sunt plătite de către cumpărător:

Impozitul pe transferul dreptului de proprietate: 3,5 % (din preţul de achiziţie al imobilului)
Înregistrarea în cadastrul imobiliar: 1,1 %
Taxe notariale: 2-3 % (+TVA)
Comision imobiliar: 3 % (+TVA)
Alte cheltuieli (legalizarea semnăturilor ş.a.): cca. 350 EUR

Condiţii de plată

Preţul de achiziţie se plăteşte de către cumpărător în contul de garanţie al notarului, unde banii sunt depuşi şi disponibilizaţi vânzătorului în momentul contractat prin contractul de vânzare-cumpărare. Tot direct la notar se plăteşte şi impozitul pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară, taxele de înregistrare şi taxele notariale.

Contractul de vânzare-cumpărare şi înregistrarea în cadastrul imobiliar

Contractul de vânzare-cumpărare este pregătit de către un notar colaborator, Rellox asigurând traducerea lui şi avizul juridic la proiectul de contract, în aşa fel încât să corespundă intereselor clientului - cumpărătorului. Înregistrarea noului proprietare în cadastrul imobiliar se face până în cca. 2-4 săptămâni de la semnarea contractului.

Servicii conexe

După semnarea contractului de vânzare-cumpărare, Rellox, în colaborare cu notarul, asigură plata impozitelor şi a taxelor către instituţiile relevante, stabilirea domiciliului, înregistrarea serviciilor etc.

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: