Imobile în străinătate

Imobile în străinătateAchiziţionarea unui imobil în străinătate este guvernată de legile şi de sistemul fiscal aplicabil din ţara în care se află imobilul, deci condiţiile de investiţii sunt diferite. Însă aproape toate ţările sunt deschise investitorilor străini în imobile rezidenţiale, sau chiar încearcă să susţină investiţiile străine. Până nu demult, pentru a se putea cumpăra un imobil în anumite ţări, cum ar fi Italia sau Austria, era necesară înfiinţarea unei firme locale pe care se făcea achiziţia imobilului. Prin aderarea la UE, majoritatea ţărilor interesante din punct de vedere investiţional au eliminat aceste complicaţii, persoanele fizice sau juridice putând cumpăra, fără a mai fi necesară înfiinţarea unei firme în străinătate. Cu toate acestea, în unele ţări este valabil că pentru un anumit tip de imobil, sau în cazul unor imobile şi proiecte concrete, comunităţile locale impun condiţii specifice de utilizare a imobilelor. Dar sunt relativ puţine astfel de imobile. În orice caz, recomandăm ca la alegerea locaţiei condiţiile de investiţii să fie consultate personal.

Orice achiziţie presupune şi cheltuieli auxiliare aferente realizării ei. În majoritatea ţărilor cumpărătorul plăteşte ori impozitul pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară, ori TVA-ul (în cazul imobilelor noi). De asemenea, cumpărătorul plăteşte taxele notariale şi taxele aferente înregistrării în cadastrul imobiliar, eventual alte taxe regionale specifice. Rellox asigură clienţilor săi un serviciu complex pentru transferul dreptului de proprietate imobiliară, inclusiv asigurarea plăţii tuturor taxelor şi impozitelor aferente.

Baza noastră de date cuprinde oferte din circa 30 de ţări şi regiuni:

Aici veţi găsi principalele informaţii referitoare la condiţiile de achiziţionare a unui imobil rezidenţial, pentru fiecare ţară.

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: