Achiziţionarea unui imobil în Mallorca

Achiziţionarea unui imobil în MallorcaChiar dacă din punct de vedere administrativ Mallorca face parte din Spania, piaţa imobiliară de aici diferă puţin de cea continentală. Mallorca este un loc în care se trăieşte într-un mod ceva mai exclusiv, personalităţi cunoscute şi-au cumpărat aici case, serviciile sunt la un nivel înalt şi deci preţurile imobilelor sunt ceva mai ridicate – apartamentele de la cca. 200.000 EUR, casele în serie de la cca. 300.000, casele independente de la cca. 500.000 EUR. La fel ca Mallorca sunt şi Insulele Baleare - Ibiza şi Menorca.

Condiţiile de achiziţionare pentru persoanele fizice sau juridice române sunt identice cu cele pentru locaţiile aflate pe zona continentală a Spaniei şi deci nu sunt stabilite niciun fel de obstacole legislative pentru investitorii români. Obţinerea numărului spaniol de înregistrare fiscală (NIE) este o condiţie prealabilă pentru transferul dreptului de proprietate. Escritura de compraventa este o înregistrare notarială cu caracter de document atestator al dreptului de proprietate.

Impozitele şi taxele uniforme aferente achiziţionării unui imobil

În cazul achiziţionării unui imobil nou, cumpărătorul (primul proprietar) va plăti TVA în valoare de 7%. În cazul achiziţionării unui imobil vechi, cumpărătorul plăteşte impozitul pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară în valoare de 6 până la 7%. Taxele notariale şi alte taxe de transfer sunt de cca. 3 % din preţul de achiziţie al imobilului.

Alte taxe legate de deţinerea în proprietate a imobilului

În cazul în care este vorba despre un imobil din cadrul unui complex/resort, proprietarul plăteşte aşa-zisul Comunidad (curăţenia spaţiilor comune, paza, întreţinerea spaţiilor verzi, curăţenia piscinei ş.a., inclusiv fondul de reparaţii) - valoarea acestor taxe depinde de calitatea proiectului şi de serviciile oferite.

Servicii şi energie – apă, electricitate, gaz, telefon

Impozitul pe imobil - aproximativ 0,7%, este dedus din valorile tabulare conform bazei de date a Consiliului local. (La cerere, se pot asigura clientului serviciile unei firme de administrare care administrează imobilul în funcţie de solicitările clientului – de ex. închiriere, curăţenie, administrarea conturilor ş.a. Calcularea preţurilor serviciilor se face individual, pentru fiecare client.)

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: