Achiziţionarea unui imobil în Elveţia

În Elveţia, achiziţionarea imobilelor rezidenţiale de către cetăţenii străini este supusă legilor şi reglementărilor juridice din fiecare canton şi deci condiţiile de transfer al dreptului de proprietate fot fi marcant diferite. Unele cantoane sunt mai receptive faţă de investitorii străini, iar altele limitează excesiv achiziţionarea de imobile de către străini.

Fiecare canton are un sistem propriu de autorizare şi condiţii pe care străinul trebuie să le îndeplinească pentru transferul dreptului de proprietate. Unele cantoane stabilesc anterior numărul precis de autorizaţii de cumpărare pentru străini,  mărimea maximă a suprafeţei locuibile şi a terenului, condiţiile de domiciliu stabil ş.a.

Cea mai simplă modalitate o reprezintă achiziţionarea unui imobil la care se raportează autorizaţia de cumpărare pentru cetăţeanul străin, sau solicitarea unei astfel de autorizaţii. Dacă o astfel de autorizaţie nu este acordată trebuie solicitate alte autorizaţii acordate individual de autorităţile elveţiene. O veste bună este aceea că majoritatea locaţiilor atractive din punct de vedere turistic, respectiv cantoanele în care acestea se află, au condiţii mai puţin stricte pentru persoanele străine interesate de achiziţionarea imobilelor. Nu trebuie uitat că Elveţia nu este ţară membră UE şi deci tranzacţiile se fac în franci elveţieni.

Nu trebuie pierdut din vedere că achiziţionarea unui imobil elveţian este în mare măsură o procedură juridică soluţionată individual din punct de vedere administrativ. În cazul în care doriţi o consultaţie individuală vă rugăm să contactaţi reprezentantul firmei Rellox.

Harta cantoanelor elveţiene, după receptivitatea faţă de persoanele străine interesate de achiziţionarea de imobile. Zonele marcate cu roşu au condiţii mai stricte, zonele marcate cu verde închis sunt cele mai receptive faţă de investitorii străini.

Elveţia

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: