Informaţii referitoare la locaţii

Toscana

Construcţiile noi sunt limitate în Toscana, ceea ce face ca aceasta să-şi păstreze unicitatea proprie. Casele rustice din piatră, amplasate în pantă şi cu vedere la mare, nu sunt ieftine (de la cca. 700.000 EUR), dar pentru privilegiul de a fi unul dintre puţinii aleşi se plăteşte peste tot în lume. În Toscana se află şi staţiuni de vară renumite, cum ar fi Forte dei Marmi, Marina di Pietrasanta, cu plaje de nisip. În aceste staţiuni exclusive preţurile sunt în jur de cca. 300.000 EUR pentru un apartament şi de la cca. 600.000 EUR pentru o casă.

Munţii Dolomiţi

Proprietari de imobile din Munţii Dolomiţi pot profita de amplasamentul strategic al acestora. Pe lână facilităţile de schi iarna, de aici se pot face excursii la mare sau la Lago di Garda, dar şi în alte locuri foarte bine accesibile de aici.

Apartamentele mai vechi din  Dolomiţi se vând la aproximativ 120 000 EUR. Preţurile caselor mai vechi ajung la cca. 300 000 Euro. Preţurile construcţiilor noi încep de la aproximativ 4 000 EUR/m². Depinde foarte mult de locul unde se află imobilul. În staţiunile renumite, cum ar fi Cortina d´Ampezzo sau Val Gardena, preţurile imobilelor pot fii duble comparativ cu cele din alte staţiuni.

Livigno şi Bormio

Livigno este una dintre cele mai căutate regiuni de schi din munţii Italiei. Din punct de vedere geografic, nu mai fac parte din Dolomiţi, ci mai degrabă din Alpii italieni. Se află în valea deschisă a râului Aqua Granda, la o altitudine de 1.800 metri, în apropierea graniţei cu Elveţia.

Tocmai legătura cu Elveţia prin tunelul transfrontalier Munt la Schera, face ca în Livigno să vină iubitori ai schiului din toată Europa. Vă veţi putea bucura aici de peste 155 km de pârtii perfect amenajate, de o vreme însorită, de bucătăria italiană excelentă, de o mulţime de restaurante şi baruri. Dar nu numai iarna se trăieşte aici. Vă puteţi petrece în zonă o vacanţă de vară activă de neuitat.

Şi asta nu este totul. Livigno deţine statutul zonei scutite de taxe vamale – nu se aplică aici TVA şi accize. Puteţi cumpăra aici la preţuri avantajoase mai ales haine, carburanţi, băuturi alcoolice şi articole de parfumerie. Toate aceste fac din Livigno un oraş bogat din Alpi, care tot anul atrage turişti din toată Europa.

Staţiunea alpină Bormio (aflată la doar 35 km de Livigno) este renumită în special prin organizarea regulată a competiţiilor de Cupa Mondială în schi alpin pe pârtia Pista Stelvio.

Sardinia

Sardinia reprezintă una dintre cele mai preferate destinaţii pentru cei interesaţi de achiziţionarea unui imobil la mare. Cumpărătorii sunt interesaţi în principal de cunoscutele staţiuni de litoral din zona nordică a insulei, dar în această zonă se află şi locaţii renumite, cum ar fi Porto Cervo, unde preţurile imobilelor sunt destul de ridicate, preţurile apartamentelor începând de la cca. 300.000 EUR. În locaţiile mai puţin renumite, dar cu toate acestea foarte atrăgătoare (cum ar fi Costa Paradiso), preţurile sunt în jur de cca. 180.000 EUR pe apartament şi de la cca. 350.000 EUR pentru o casă.

Liguria

Riviera Liguriei se află în zona vestică a Italiei, în vecinătatea graniţei cu Franţa, incluzând staţiuni cunoscute, cum ar fi San Remo sau Bordighera. Oferă plaje cu pietriş sau cu nisip. Ţinând cont de faptul că terenul este destul de muntos, majoritatea caselor aflându-se în pantă, cu acces direct pe jos la mare, preţurile caselor încep de la cca. 450.000 EUR şi ele ale apartamentelor de la cca. 200.000 EUR.

Zona Lacurilor din nord

O locaţie destul de preferată chiar şi de investitorii români, o reprezintă zona lacurilor Lago di Garda sau Lago di Como. Locaţia reprezintă o combinaţie a mediului montat cu deschiderea către lac, îmbinată cu vegetaţia abundentă şi cu clima mediteraneană. Preţurile apartamentelor încep de la cca. 150.000 EUR, iar preţurile caselor de la cca. 350.000 EUR. Bineînţeles că în zonă se găsesc şi proprietăţi imobiliare de lux, fie că este vorba despre apartamente sau despre vile independente exclusive. Riva del Garda şi Salo pe Lago di Garda sau Como şi Lecco pe Lago di Como sunt unele dintre cele mai cunoscute staţiuni.

Litoralul Adriatic

Preţurile apartamentelor 1+1 la Marea Adriatică, cum ar fi regiunea Lignano, încep de la cca. 150.000 – 200.000 EUR.

Italia de sud

Regiunile din sudul Italiei, cum ar fi Calabria, încă nu au cunoscut fluxul mare al investitorilor şi deci preţurile imobilelor sunt destul de atrăgătoare, apartamentele mici de la mare putând fi achiziţionate deja de la cca. 80.000 EUR. Însă serviciile insuficient de bine dezvoltate reprezintă partea opusă a monezii.

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: